Kunnen we door de content van websites (categorieën en tekst) van bedrijven te analyseren (scrape data) komen tot een andere indeling van economische activiteit in een gemeente dan al bekend bij bij gemeente?

Ook een poging gedaan tot maken van heatmap van economische verbindingen tussen bedrijven op basis traffic data van mobiele telefoons. Wie zijn telefoon gebruikt kan bij aanwezigheid op een bedrijfslocatie gelokaliseerd worden. Door al die punten te koppelen, ontstaat een heatmap van de economische verbinding. Voor deze set was echter maar één dag beschikbaar. Daarom was dit niet goed te testen. Kansrijk, maar tot nu toe niet gelukt.

Tags: #voorlopig mislukt #hoofdgerecht


Deelnemende gemeenten


Ingrediënten


Bereidingswijze

Voor dit recept hebben we diverse mogelijkheden bekeken, maar bleven we steken in de fase van het zoeken naar samenhang tussen de verschillende datasets. We begonnen met de dataset van dataprovider.com. Daaruit hoopten we inzicht te krijgen in de bedrijfsactiviteiten van organisaties. Vervolgens probeerden we deze te matchen met de al bekende data uit van bijvoorbeeld de Kamer van Koophandel. 

Uiteindelijk bleek traffic data van telefoons het meest interessant. Wie zijn telefoon gebruikt kan bij aanwezigheid op een bedrijfslocatie gelokaliseerd worden. Door al die punten per bedrijf te koppelen aan de traffic naar andere bedrijven, ontstaat een heatmap van economische verbinding. Voor deze set was echter maar één dag beschikbaar. Daarom was dit niet goed te testen. Toch lijken de traffic data kansrijk voor een mogelijk vervolg.


Bronnen


Oordeel

Pluspunten

Minpunten


Video