Vanuit de nieuwe omgevingswet is het handig om snel inzicht te krijgen in de regeldruk per gebied. Voor dit recept zijn we gekomen tot een visualisatie van de gemeente Hollandse Kroon. Van elk perceel is vastgesteld hoeveel ruimtelijke plannen en APV's van toepassing zijn. Dit resulteert in een beeld van de regeldruk per gebied.

Tags: #Gelukt #Voorgerecht


Deelnemende gemeenten


Ingrediënten


Bereidingswijze

Elke perceel op de kaart heeft een duidelijke begrensing (vlak). Elk willekeurige locatie in dat vlak valt onder de op dat vlak toepasbare regels en voorschriften. Van elk perceel is vastgesteld hoeveel ruimtelijke plannen en APV's van toepassing zijn. Door het aantal voorschriften en plannen te tellen, ontstaat een beeld van de regeldruk per gebied. Ook is via tekstmining te vinden welk regels binnen de genoemde plannen van toepassing zijn. Al deze informatie wordt in combinatie met Google View visueel weergegeven. Hierdoor is de werkelijkheid ter plekke direct zichtbaar.

Daarnaast is het mogelijk om de omgevingsplannen andersom te benaderen. In plaats van een gebied te kiezen en te kijken welke regels toepasbaar zijn, kunt u nu ook kijken welke regels van toepassing zijn en voor welke gebieden dit geldt.


Oordeel

Pluspunten

Minpunten


Video