"De wereld van de designer en die van veiligheid! Een gekke combinatie? Nee, het is een logische koppeling. Onze manier van brainstormen is niet alleen handig bij ontwerpen: het helpt om out of the box te denken. Dit is op elk onderwerp toepasbaar!"

Ruben van Zeeland, ontwerper Design innovation group

"Aristoteles zei: 'Het denken begint, waar het oordeel wordt uitgesteld'. Soms moet je als ambtenaar dat wat je als je professionaliteit ervaart juist loslaten."

Prof. Kees Dorst

"Mensen komen uit een milieu waarin ze status hadden. Als je ze als re-integratie neerzet in een geel hesje en blaadjes laat plukken, tja, daar zit geen trots en status in. Bij Heilige Boontjes krijg je een baan en geef je mensen iets dat ze waarderen. Dat kun je met trots doen."

Paulo Gomes, Heilige Boontjes

"Men is minder bekend met de milieuschade als gevolg van afvaldumping dan de criminaliteit achter de drugs. Toch wordt de milieuschade ernstiger bevonden dan de criminaliteit achter de drugs."

Nadine van Gelder, Trimbos

"Succes is een belangrijk maatschappelijk statussymbool in Brabant. Succesvolle mensen zetten we vaak op een voetstuk. Mensen zoeken daartoe de grenzen op. En wanneer is een ondernemer 'fout' in de ogen van de overheid en wanneer niet. Wat komt daar allemaal bij kijken? De zoektocht naar succes kan verleiden naar ongewenst gedrag en daarop kan je wellicht vroeg interveniëren."

Inspecteur politie over ondermijning