Digitale identiteit; Beheer en inkoop; GGI; Informatiebeveiliging en privacy; Common Ground. De varieteit op het plein Randvoorwaardelijk is groot. Voor elk wat wils.

Zo ook voor Lourens Walraven, adviseur kwaliteitszorg bij de gemeente Almere. Walraven is vooral geinteresseerd in alles wat met Common Ground te maken heeft. "Op dat gebied ben ik vrij nieuw. Ik heb wel een filmpje gezien van de VNG over Common Ground en wat mij betreft was dat een goede kennismaking. Met name wil ik vandaag meer informatie ophalen hoe Common Ground werkt, wat gemeenten in dat kader moeten doen en welke gemeenten al de ervaring hebben opgedaan met Common Ground", aldus Walraven, die de sfeer in DeFabrique goed vindt. "Ik ben hier nog maar net, maar alles is goed geregeld."

Ook Roelof Schram van de SIM Group heeft interesse in Common Ground. "Vooral in hoe we instrumenten als NLX en de IRMA-app gaan toepassen. Wat is de meerwaarde van dergelijke technische toepassingen? Ik ben wel benieuwd welke gedachten daarover in de markt leven en laat me graag uitdagen. Waar hebben burgers behoefte aan en wat is daarvoor nodig? Op dat soort vragen hoop ik vandaag antwoorden te vinden." De sfeer spreekt Schram aan. "Ik merk dat mensen graag willen praten en dat er een goede ontspannen sfeer heerst. Het bruist."

Veel energie

Vanuit de gemeente Almere komt ook Yolanda Musson. Zij is procesmanager en wil met name informatie ophalen over wat randvoorwaardelijk is om je te ontwikkelen als datagedreven gemeente en digitale stad. Thema's, die voor de gemeente Almere uiterst actueel zijn. Musson hoopt vandaag meer te weten te komen wat er landelijk, maar vooral bij andere gemeenten, speelt op het gebied van de digitale stad. "Als ik aan het eind van de dag wegga, hoop ik dat ik meer kennis heb opgedaan en ook meer te weten ben gekomen over slim samenwerken met betrekking tot datagedreven gemeenten en de digitale stad. Hoe ik het Congrestival ervaar? Lekker bedrijvig. Er zit veel energie in. Positief dus."